Enterprise el mirage az

Anyukámat megfenyegették

2023.06.08 20:45 Solid-Passenger-4753 Anyukámat megfenyegették

Szeretném lényegretörően megfogalmazni.
Anyai ágon anyukám az utolsó elő rokonom. Tavaly a nővére meghalt, szörnyű körülmények között (ellátás hiánya miatt belehalt valoszinu rákba), az ő élettársa 30 évig volt a párja. Így ugye a magyar jog szerint mivel nem voltak házasok, anyukám örökölt. (Egy félkész házat, és pár kocsit)
Fontos megjegyezni, hogy a nagynéném azt a telket a szüleik halála után eladott házból befolyt pénz feléből (mivel ugye fele-fele örököltek) vette.
Az keresztapám (a nagynéném élettársa) nem tudta feldolgozni a halálát, azóta csak sír. A saját házában él (neki is van egy saját, ott éltek közösen a nagynénémmel), egy szemétdomb gyakorlatilag, mert senki sem folglalkozik semmivel. Közművek sem tudjuk hogy rendezve vannak e.
Anyukam igyekezte szepen rendezni az öröklést, a kocsikat a keresztapám nevére akarta írni, viszont a hazat el akarta adni. Amikor erről szólt (tegnap, hogy elkerje a kulcsokat), a keresztapám azt mondta, ha “ezt megteszed, tragédia lesz a vege” -“xy most fenyegetsz?” -“nem, de jól gondold meg mit teszel”
Anyukám azóta nem mert hazamenni, egy kolleganonel húzta meg magát, és el akar költözni a városból, ahol 20 éve el. A rendőrség nem engedte hogy bejelentse a fenyegetést, mert telefonon történt. Azt mondták, “a telefonos fenyegetés nem fenyegetés”
Ez a személy apámat már egyszer megverte, egyszer régen halálos balesetet okozott (elütött egy gyereket), tudom róla hogy ölt állatot is, és nincs veszíteni valója, mert már egy rokona sincs, a nagynéném volt az utolsó ember az életében. Gyerekkoromban nagyon közel állt hozzam, mert apám nem foglalkozott velem, ezért érzelmileg engem is megvisel ez az egész.
A kerdesem az, hogy mit lehet ilyenkor tenni? Ha már a rendőrség nem segített. Túl messze lakik, nincs senki rokona, hozzánk nem akar költözni Pestre egyelőre, mert fontos pozícióban dolgozik.
submitted by Solid-Passenger-4753 to hungary [link] [comments]


2023.06.08 20:33 MulciberTenebras "The Pirates of Dark Water" for the Super Nintendo (1994)

submitted by MulciberTenebras to 90s [link] [comments]


2023.06.08 20:15 RTPmark Mennyire szar koliban élni?

18 évesen költöztem el a szüleimtől, mert röviden és tömören szar volt a családi légkör. Anyám mindenféléket beképzelt rólam az évek során és sose volt egy saját sarkom ahova elvonulhattam. Úgyhogy ezt megelégelve a nagyszüleimhez költöztem, ahol szintén nincs saját privát terem, de legalább jobb a helyzet valamennyivel. Igaz, a nagyanyámnak is vannak paranoiái, de legalább nem rajtam csattan. Azonban a nagyszüleim higiéniai standardjai enyhén szólva is kritikán aluliak, ráadásul a TV és a rádió is órákon át üvölttetve van minden nap, így innen is mindenáron szabadulni szeretnék, amint lehet. A családom anyagi háttere nem túl stabil, így az egyetemi évekre nem remélhetek támogatást egy esetleges albérletre, ilyen árak mellett meg ha a belemet kidolgozom se tudok részmunkaidős állásban egyetem mellett lakást bérelni és még a kaját is fizetni. Ráadásul az infláció miatt ha sikerül is az első (pár) hónapban, honnan tudom hogy utána is kijövök-e?
Szóval az egyedüli opció számomra a kollégium. Kérdésem az, hogy mennyire valószínű, hogy megoldja a nyugodt környezet problémáját a kolis lét? Hallottam, hogy hacsak nem kerülök elit kollégiumba, lehetünk akár 6-8-an is egy szobában. Ez mennyire szokott zavaró lenni? Vannak kimondatlan kolis szabályok, hogy pl. a szobatársakat nem illik zavarni?
Ezen kívül az állapotok miatt is vannak aggodalmaim. Hallottam azt is, hogy van, ahol az elektromos hálózat annyira gyenge, hogy egy gamer laptoptól lecsap a biztosíték a szobában. Ez mennyire igaz? Tényleg általános probléma az elit kollégiumokon kívül vagy csak a kisebbségre igaz? Valamint az internetről is azt mondják, olyan lassú hogy olyan mint ha nem is lenne. Ez mennyire igaz? Remélem a melegvíz-hiány időközben megoldódott legalább. A hűtőből kaját mennyire szoktak ellopni? Esetleg értékes tárgyakat emberek szobájából? Honnan tudom hogy megbízhatok a szobatársaimban? Esetleg reménykedhetek abban, hogy az egyetemi kolikban kevésbé bontják a rendet (pl parizer "köztulajdonba vétele")?
submitted by RTPmark to hungary [link] [comments]


2023.06.08 19:50 Sweet_Hedgehog6921 Tenziós fejfájásra gyógymasszázs?

Sziasztok! Volt már pár köröm a neurológusnál a fent említett problémával kapcsolatban legutóbb adott beutalót is gyógymsaszázsra (plusz, hogy ne stresszeljek annyit). De mivel magánba járok orvosokhoz szeretném ezt megoldani tb alapon, ha már fizetem és egyébként is alig veszem igénybe. Megnéztem és a tőlem pár percre levő sztk-ban van gyógymasszázs, ami beutaló köteles. Háziorvos vajon adhat beutalót vagy el kell mennem kell még állami neurológushoz is beutalóért? Az ambuláns lapba a magán orvos beleírta, hogy javasolt nyaki gyógymasszázs.
submitted by Sweet_Hedgehog6921 to csakcsajok [link] [comments]


2023.06.08 19:00 FortuneIndividual233 Programozás tanulás teljesen kezdőnek

Sziasztok.
Egy ismerősöm szeretne megtanulni programozni és megkért, hogy segítsek neki az elindulásban. Tudnátok ajánlani nyelvet, és könyvet/kurzust ami alapján el tudja kezdeni?
Teljesen kezdőről van szó, semmilyen nyelven nem programozott még. Én a Python-t vagy c#-t javasoltam, de nem igazán találok olyan anyagot, ami alapján egy teljesen kezdő is elindulhatna.
Előre is köszönöm a segítséget
submitted by FortuneIndividual233 to programmingHungary [link] [comments]


2023.06.08 18:10 laktozosvagyok Ti hogyan oldaná tokmeg?

Sziasztok!
Első posztomként egy kérdéssel fordulnék hozzátok. 1 hónapja költöztünk a párommal egy társasházba, belső udvarral. Az elején nagyjából minden rendben volt. A tulaj azt mondta persze, csendes, (nyilván mi mást mondana) ami nekünk abból a szempontból is volt fontos mert a párom például itthonról dolgozik, főként éjszakánként, (amerikai cég miatt) én pedig home office szintén egy héten egyszer. Nem akarok hárpia, sem kényes lenni félreértés ne essék. De a probléma hogy családok is laknak itt és kiengedik a gyerekeket a lépcsőházba, belső udvarra játszani. Ez nem is lenne nagy gond, de a gyerekek futkároznak, ordítanak, nagyon hangosak. Nagyon behallatszik, csukott ablakon keresztül is és még így is nagyon nagyon hangos. Minden délután ez van, kivétel nélkül, iszonyatosan idegesítő. Őszintén nem tudom mennyire van erre megoldás hogy ez megszűnjön vagy éppen normálisan lehessen szólni, nyilván nem szeretnék költözni emiatt de tényleg már érzem sokszor hogy a rage elkap kert nem tudok koncentrálni. Van ötletetek esetleg vagy el kell tényleg költözzünk emiatt? (Kaució az bukó, nyilván ezért sem szeretnénk) Köszönöm előre is :)
submitted by laktozosvagyok to askhungary [link] [comments]


2023.06.08 17:35 DangerousAbalone8316 Közutálat tárgyává vált üzletember, streamer egy reddit poszt alatt? -Kinyeri.

Közutálat tárgyává vált üzletember, streamer egy reddit poszt alatt? -Kinyeri.
A kisebb de annál jobban összetartó közösséggel rendelkező Kinyeri aki nem a streameléssel keresi pénzét de havonta milliókat oszt el a nézői között különböző módszerekkel és próbál nézői kedvére lenni de most mégis negatív kritikák és megalapozatlan vádolások érik őt.
Az előző nap rágalmazások, támadások érték a Kinyeri.hu tulajdonosát reddit posztban mi szerint fizetési elmaradások történtek, kamu gazdag, navos feljelentéssel fenyegetőztek ellene és sorolhatnánk.
Összességében aki több ideje figyeli, követi, nézi őt az láthatja hogy milyen közvetlen a közösségével, nézőivel, streamekben lévő hangulata ingadozó, láthatjuk lehangoltnak sokszor, boldognak is akár, megrögzött slottozó de emberileg látható hogy semmiképpen nem mondható rossznak, mindig próbál adni a nézőinek és olyan réteget hozni gamblingben magyarországra ami nincs és nem található rajta kívűl.
Egy olyan ember aki folyamatosan elfoglalt nem feltétlen vádolható ha nem ír vissza még akkor sem ha fontos üzleti ügyről van szó, célszerűbb például hívásban rendezni ezeket, de nem egyből vádaskodni más felett mert mondván nem fizetett ki....

https://preview.redd.it/6huvtcjkct4b1.png?width=416&format=png&auto=webp&s=a33097f52c7b550a2458cb03c98eace54af8648b
submitted by DangerousAbalone8316 to u/DangerousAbalone8316 [link] [comments]


2023.06.08 17:27 yourfavenfp8_ A forever története 😂😂

A forever története 😂😂
A minap jött velem szembe ez a csoda történt . Esküszöm olyan mint egy szekta😂 Ennyi agymosottat
submitted by yourfavenfp8_ to mlmkalapom [link] [comments]


2023.06.08 17:26 telex_bot Olvassa el, ez most az Instant Legolvasottabb Cikk a Magyar Nyelvű Világon

submitted by telex_bot to telex [link] [comments]


2023.06.08 17:11 TrackaLacker Cover Up Shirt - Orange - XXS and 62 other listings are in stock at Skims

Cover Up Shirt - Orange - XXS Cover Up Shirt - Orange - XS Cover Up Shirt - Orange - S Cover Up Shirt - Orange - M Cover Up Shirt - Orange - L Cover Up Shirt - Orange - XL Cover Up Shirt - Orange - 2X Cover Up Shirt - Orange - 3X Cover Up Shirt - Orange - 4X Cover Up Shirt - Skims Camo - XXS Cover Up Shirt - Skims Camo - XS Cover Up Shirt - Skims Camo - S Cover Up Shirt - Skims Camo - M Cover Up Shirt - Skims Camo - L Cover Up Shirt - Skims Camo - XL Cover Up Shirt - Skims Camo - 2X Cover Up Shirt - Skims Camo - 3X Cover Up Shirt - Skims Camo - 4X Cover Up Shirt - Ochre - XXS Cover Up Shirt - Ochre - XS Cover Up Shirt - Ochre - S Cover Up Shirt - Ochre - M Cover Up Shirt - Ochre - L Cover Up Shirt - Ochre - XL Cover Up Shirt - Ochre - 2X Cover Up Shirt - Ochre - 3X Cover Up Shirt - Ochre - 4X Cover Up Shirt - Almond - XXS Cover Up Shirt - Almond - XS Cover Up Shirt - Almond - S Cover Up Shirt - Almond - M Cover Up Shirt - Almond - L Cover Up Shirt - Almond - XL Cover Up Shirt - Almond - 2X Cover Up Shirt - Almond - 3X Cover Up Shirt - Almond - 4X Cover Up Shirt - Cocoa - XXS Cover Up Shirt - Cocoa - XS Cover Up Shirt - Cocoa - S Cover Up Shirt - Cocoa - M Cover Up Shirt - Cocoa - L Cover Up Shirt - Cocoa - XL Cover Up Shirt - Cocoa - 2X Cover Up Shirt - Cocoa - 3X Cover Up Shirt - Cocoa - 4X Cover Up Shirt - Gunmetal - XXS Cover Up Shirt - Gunmetal - S Cover Up Shirt - Gunmetal - XS Cover Up Shirt - Gunmetal - M Cover Up Shirt - Gunmetal - L Cover Up Shirt - Gunmetal - XL Cover Up Shirt - Gunmetal - 2X Cover Up Shirt - Gunmetal - 3X Cover Up Shirt - Gunmetal - 4X Cover Up Shirt - Onyx - XXS Cover Up Shirt - Onyx - XS Cover Up Shirt - Onyx - S Cover Up Shirt - Onyx - M Cover Up Shirt - Onyx - L Cover Up Shirt - Onyx - XL Cover Up Shirt - Onyx - 2X Cover Up Shirt - Onyx - 3X Cover Up Shirt - Onyx - 4X
As of 06/08/23 11:11 AM EDT
submitted by TrackaLacker to SkimsRestockAlerts [link] [comments]


2023.06.08 17:08 mezescsupor Randi(k)-ból végül semmi

Sziasztok!
Elnézést, ha hosszú, és köszönöm, ha elolvasod!
2-3 hete megismertem egy fiút Tinderen, mindketten 24 évesek vagyunk. Ez alatt az idő alatt mindennap beszéltünk, mindig írt, amikor tudott, mert ő sokat dolgozik, én viszont nappalis egyetemista vagyok. Őszintének ítéltem meg, kedves dolgokat írt nagyon, amiből vélelmeztem, hogy valóban komolyak a szándékai, és hogy valóban nagyon tetszem neki. Bár egy megyében lakunk, de külön városban, így amikor éjszakás volt, akkor 2x is beszéltünk telefonon órákat.
Össze is hoztunk egy talit, ahol nagyon jól éreztem magam, és ő is, késő este jött el hozzám, hogy lássuk egymást. Beültünk a városba meginni valamit, végig beszélgettünk, majd haza is kísért (nem feküdtünk le, tényleg csak hazakísért, ezt előre tisztáztuk, hogy egyikünk sem ilyen, hogy első alkalommal szexelnénk.) és a kapuban megcsókolt, majd írta is utána, hogy milyen jó volt, nem is tudja mi lelte a csók után, mit tudok belőle kiváltani.
Aztán most pár napja végül írt egy üzit, hogy mégsem akar kapcsolatot jelenleg, de nagyon sajnálja mert tényleg kedves és aranyos lány vagyok. Ezt persze megértem és elfogadom, csak bevallom őszintén nagyon fáj, mert nagyon tetszett.😞 És nem tudom, miért változott meg a véleménye ilyen hirtelen, azóta persze próbálom visszapörgetni az eseményeket, visszanéztem az üziket, hogy hol ronthattam el, magamban keresem a hibát, de nem tudom, nem vettem észre ilyet.☹️
Tudom, hogy majd lesz más, meg ezt ne vegyem annyira magamra, hiszen gyorsan jött gyorsan ment, csak tudni szeretném, hogy ilyenkor mi vezérli a fiúkat, hátha ti “tapasztaltabbak” vagytok.☹️ Így ha írnátok saját sztorikat, azokat nagyon szívesen fogadnám.
(Ui.: Igazából ilyen már történt velem, az egyiknél 19 éves voltam, nem akartam lefeküdni vele, ezért pár randi után ejtett megint csak üzenetben, hogy úgyse egyezik a jövőképünk, a másiknál 21 voltam, ott pedig volt szex első alkalommal, utána meg szintén üzenetben dobott ki, ugyanezzel a szöveggel, hogy végtelenül kedves vagyok, de nem fér bele az idejébe most egy barátnő.)
Ha nem is tudtok erre semmit írni, az sem baj, jól esett ezt most kiírni magamból!🥺
submitted by mezescsupor to tabuknelkulnoicsoport [link] [comments]


2023.06.08 17:01 bakert12 Update changelog

Introduced a new map module: DCS: Sinai
Introduced a new campaign: UH-1H The Huey Last Show Campaign by SorelRo

DCS World

DCS: F-16C Viper by Eagle Dynamics

DCS: F/A-18C Hornet by Eagle Dynamics

DCS: AH-64D by Eagle Dynamics

DCS: Mi-24P Hind by Eagle Dynamics

DCS: UH-1H Huey by Eagle Dynamics

DCS: Mi-8MTV2 Magnificent Eight by Eagle Dynamics

DCS: Supercarrier by Eagle Dynamics

DCS: FW 190A-8 by Eagle Dynamics

DCS: FW 190D-9 by Eagle Dynamics

DCS AJS-37 Viggen by Heatblur Simulations

DCS F-14 Tomcat by Heatblur Simulations

DCS: JF-17 by Deka Ironwork Simulations

DCS: SA-342M Gazelle by Polychop Simulations

SA342 - Common to all
SA342L
Replaced Viviane screen with periscope sight
SA342M
SA342 Mistral
SA342 Minigun
SA342 Known issues and work in progress

DCS Mirage F1 by Aerges

Short range IR missiles:
Flight model and control system:
Autopilot:
Gyroscope system fixes:
Various systems changes:
3D model and textures:
Miscellaneous:

DCS: C-101 Aviojet by AvioDev

DCS: Flaming Cliffs by Eagle Dynamics

DCS: Black Shark 3 by Eagle Dynamics

DCS: Combined Arms by Eagle Dynamics

DCS: Normandy 2.0 Map by Ugra Media

Campaigns

The Enemy Within 3.0 Campaign by Baltic Dragon:
General. Fixing typos, updates to briefings etc.
DCS: F/A-18C Flaming Sunrise Campaign by Sandman Simulations
DCS: F/A-18C Raven One: Dominant Fury Campaign by Baltic Dragon
DCS: F/A-18C Inherent Resolve Campaign by Looking Glass
submitted by bakert12 to hoggit [link] [comments]


2023.06.08 16:54 zistenz 24XX SRD - magyarul

24XX SRD - magyarul

Szöveg: Jason Tocci (https://jasontocci.itch.io/24xx) a Creative Commons Attribution 4.0 licenc alapján (CC BY 4.0).
Az 1.41 SRD (Rendszer Referencia Dokumentum, RRD) alapján fordította: Petrus (2023), v1.01
A fordító megjegyzése: A 2400 alapvetően egy jövőben játszódó, egyszerű sci-fi/kiberpunk szerepjáték, de az alább részletezett ingyenes 24XX RRD-nek köszönhetően számos egyéb variánsa (fantasy, poszt-apok, horror, stb.) született már (l. 2400 Jam és 24XX collection). A fent linkelt főoldalról további kiegészítők is letölthetők. Ez a fordítás valamivel bővebb, mint az eredeti, a jobb érthetőség kedvéért nem törekedtem a nagyon besűrített formátumra.

Szabályok

JÁTÉKMENET: A játékosok leírják, mit tesznek a karaktereik. A játék moderátor (JM) közbeszól, ha az akció lehetetlen, extra lépéseket kíván, valami költsége van, vagy valamilyen elkerülhető kockázatot jelent. A játékosok csak a kockázat elkerülésére dobnak.
TESZTDOBÁS: Dobj egy k6 szakértelem kockával - emelt szinten a megfelelő szakértelemmel, vagy k4-el, ha sérülés vagy körülmény hátráltat. Ha a körülmények segítenek, dobj egy extra k6-ot is; ha egy társad segít, a saját szakértelem kockájával dob és osszátok meg a kockázatot. Vedd a legmagasabb dobott értéket.
Ha a siker nem tudja megadni neked azt, amit szerettél volna (eltaláltad, de golyálló!), legalább szerzel valami hasznos infót, vagy előnyt tudsz kicsikarni.
MEGTERHELÉS: Cipelj annyi holmit, amennyi ésszerű, de egynél több idomtalan tárgy gyakran hátráltatni fog.
FEJLŐDÉS: Egy bevetés után növeld meg egy szakértelmedet (ismeretlen -> k8 -> k10 -> k12) és kapsz k6 kreditet (c).
VÉDELEM: Mondd el, egy felszerelésed hogyan romlik el, hogy egy bekapott találatot röpke hátránnyá változtass. Az elromlott holmik a megjavításukig használhatatlanok.
SÉRÜLÉS: A sérülések begyógyulása időbe és/vagy orvosi felügyeletbe kerülnek. Ha meghaltál, készíts egy új karaktert, és a lehető leghamarabb térj vissza a csapatba. Részesítsétek előnyben a befogadást a realizmussal szemben.
JÁTÉKVEZETÉS: A viselkedésük, merészségük, kihívásaik alapján írd le a karaktereket, ne a szakértelem kockáikkal. A csapatot a világ hangulata mentén vezesd, ne keresztbe. Gyorsítsd, állítsd meg, vagy tekerd vissza a jeleneteket a tempó és a biztonság érdekében, és bátorítsd a játékosokat, hogy hasonlóképpen tegyenek. Állíts eléjük olyan dilemmákat és problémákat, amikre te sem tudod a megoldást. Forgasd a reflektort, hogy mindenkire jusson elegendő fény. Időnként teszteld a balszerencsét (pl. kifogy a lőszer, vagy őrökbe futnak) - dobj k6-ot és 1-2-re éppen most következik be, 3-4-re pedig sejtesd a közelgő zűrt. Alkoss válaszokat az alapszabályokban lévő rések elfedésére; a szünetekben térjetek vissza ezekre közösen és módosítsátok, ami nem kielégítő.

Karakterek

// Az RDD tervezői megjegyzések ilyen dupla perjellel kezdődnek. A többi bekezdés a játékosoknak/moderátoroknak szóló rész.
// A karakterek kb. 6 szakértelem növeléssel és/vagy kredittel (kezdő felszerelésben) indulnak, lehetőleg kombinálva a "specialitást" és a "származást" (vagy "3 szakértelem növelést", mint helyettesítőt).
Válaszd ki a karaktered specialitását:
Válaszd ki a karaktered származását:
Válassz vagy fejlessz ki új szakértelmeket (ha a származásod lehetővé teszi):
Mászás, Kapcsolatok, Megtévesztés, Elektronika, Hajtóművek, Robbanóanyagok, Hackelés, Pusztakezes Harc, Megfélemlítés, Munka, Befolyásolás, Repülés, Futás, Lövészet, Űrséta, Lopakodás, Nyomkövetés
// Az átfogóbb szakértelmekkel induló karakterek lehetőleg kevesebb, vagy kevésbé hasznos szakértelmeket kapjanak.

Felszerelés

// Ha valami a valódi világban olcsóbb, mint pár száz amerikai dollár, akkor csak időre van szükség a megszerzéséhez.
Kapsz egy kom-ot (okostelefon) és 2c-t. A legtöbb tárgy és fejlesztés 1c-be kerül darabonként. Hagyjátok figyelmen kívül a töredék tranzakciókat, mint pl. egy kés, vagy egy étkezés.
PÁNCÉL: mellény (elrontható egyszer a védelemhez), csatavért (2c, idomtalan, 3x rontható), nehézpáncél (3c, idomtalan, 3x rontható, vákuum-képes, mágneses talpak).
KIBERVER: kiberfül (fejlesztés opciók: visszhang lokátor, hang stressz analizátor), kiberszem (opciók: infra, teleszkóp, röntgen), kibervégtag (opciók: gyorsaság, erősítés, tárolórekeszek, beépített szerszám vagy fegyver), koponya csatlakozó (opciók: érzékelés lmentése, szakértelem növelés), gyógyító nanobotok, toxikus szűrő, hangmodulátor.
SZERSZÁMOK: lángszóró (idomtalan), alacsony-G hátirakéta, orvosi szkenner, mini drón, javítókészlet, túlélőkészlet (mászófelszerelés, riasztópisztoly, sátor; idomtalan).
FEGYVEREK: gránátok (4 db, bármilyen repesz, villanó, füst, EMP), pisztoly, puska (idomtalan), smasszerpuska (idomtalan), kábítóbot, nyugtatópisztoly.

Űrhajók

Az űrhajók mind rendelkeznek az alábbi funkciók alapverzióival; a fejlesztések egyenként 10c-be kerülnek. Veszély esetén a játékosok akciót költenek a működtetésre, vagy egy funkció segítésére.
KOMM: fejlesztés opciók: hallgatózás, zavarás, tachion csatorna (egy rendszeren belül nincs késleltetés).
HANGÁR: mentőkapszulával együtt jár. Opciók: vadászgép, sikló (atmoszférában is használható).
HAJTÓMŰ: fény-feletti (FTL) ugrás és fény alatti sebesség. Opciók: hosszabb ugrás, gyorsabb alapsebesség, jobb manőverezés.
FELSZERELÉS: űrruhák a legénységnek. Opciók: fegyvertár, nehéz emelő, bányászgép, vontatókábel.
BURKOLAT: Veszély nélkül elrontható a védelem érdekében. Opciók: atmoszféra be/kilépés, napsugárzás védelem.
ÉRZÉKELŐK: opciók: mélyűri, életjel szkennelés, bolygó felderítő, taktikai űrhajó átvilágítás.
FEGYVEREK: elhárító lövegek. Opciók: lézervágó, katonai löveg, torpedók.

Részletek

// A karakterek jellemzőit gyakran a világhoz kell igazítani (főleg, ha idegen fajok és a divat is jelen van). Az alábbiak számos szokványos sci-fi világhoz nyújhatnak lehetőségeket.
Találj ki, vagy dobj személyes jellemzőket:

Keresztnév

k20 k20 k20 k20
1 Acker 6 Fox 11 Kask 16 Qadir
2 Black 7 Gee 12 Lee 17 Singh
3 Cruz 8 Haak 13 Moss 18 Tran
4 Dallas 9 Iyer 14 Nash 19 Ueda
5 Engel 10 Joshi 15 Park 20 Zheng

Becenév

k20 k20 k20 k20
1 Ász / Ace 6 Gyutacs / Fuse 11 Gyilkos / Killer 16 Vörös / Red
2 Boldog / Bliss 7 Szürke / Gray 12 Mákos / Lucky 17 Fényes / Sunny
3 Kráter / Crater 8 Öribari / Huggy 13 Mix / Mix 18 Tripla / Treble
4 Tüske / Dart 9 Jégcsap / Ice 14 Kilences / Nine 19 V8 / V8
5 Penge / Edge 10 Vészmadár / Jinx 15 Prof / Prof 20 Zéró / Zero

Személyiség

k20 k20 k20 k20
1 aggódó 6 köznapi 11 unalmas 16 művelt
2 méricskélő 7 hideg 12 komoly 17 tüskés
3 tompa 8 kíváncsi 13 formális 18 vakmerő
4 tűnődő 9 drámai 14 kedves 19 velős
5 megnyugtató 10 száraz 15 ártatlan 20 fárasztó

Űrhajó név

k20 k20 k20 k20
1 Arion 6 Kockázat 11 Morgenstern 16 Csillagpor
2 Blackjack 7 Fürge 12 Főnix 17 Üstökös
3 Caleuche 8 Falkor 13 Vándor 18 Sebes
4 Kanári 9 Állócsillag 14 Nyugtalan 19 Mennydörgő
5 Szeszélyes 10 Holdlövés 15 Ezüst Ragyogás 20 Utazó

JM-eknek

// A PREMISSZA: Fejtsd ki a világ alapvető részleteit. Ha nincs máshol letisztázva, adj valami okot, hogy miért vannak együtt a karakterek, és utalj arra, mivel fogják eltölteni az időt játék közben.
// HÁTOLDALI TÁBLÁZATOK: Amennyiben szeretnéd az ezen RDD alapjául is szolgáló mikro-játékok stílusát utánozni, a hátoldal (vagy egy A4 méretű lap bal oldala) alkalmas négy darab 20 elemű tábla elhelyezésére, amelyek segítségével egy JM egy improvizált játékalkalomra is tud ötleteket generálni, mint pl. "(Név) felbérelt benneteket egy (Meló) munkára a (Helyszín)-en, de van benne egy (Csavar)!". Egy példa táblázatot láthatsz alább.
// Ez az RDD nagyon tömörre van írva, abban reménykedve, hogy a szerepjátékokban járatos játékosok magabiztosan kitöltik a hézagokat, és az új érkezők sem lesznek rabjai az előzetes elképzeléseiknek. Minden, ami homályos szándékosan az értelmezésetekre van bízva. (Pl. kaphatsz egy dobáshoz segítség kockát egy szövetségestől ÉS körülményből is? Döntsd el te!) Terjeszd ki, vagy részletezd, ahol szükséges. A saját vezérelveim szerint az új szabályok bevezetése ne bonyolítsa az összeadásokat és kivonásokat, kerülje a túl sok könyvelést (a kreditek, hátrányok, idomtalan tárgyak, elromlott eszközök kezelésén túl), és törekedjen olyan kifejezések használatára, amelyek nyilvánvalóak, vagy csábítóan homályosak.
Dobj k20-at egy kapcsolat, kliens, rivális, vagy célpont kiválasztásához:
k20 kapcsolat
1 Arcimboldo, a bogaras tech díler és ezermester
2 Aurora, a ritkaságok gazdag gyűjtője
3 Blackout, a csendes bizonyíték-eltávolító
4 Bleach, a fanyar, gondnkból lett orgyilkos android
5 Bron, az ajtónállók fémkarú főnöke
6 Bullet, a kiszámíthatatlan, pisztolyos vadász-android
7 Carryout, az öntelt futár gyors kiberlábakkal
8 Fisher, a csapatra áhítozó buzgó utcakölyök
9 Ginseng, az emberszerető drogdíler
10 Hot Ticket, az extrém óvatos orgazda
11 Kaiser, az ezüst öltönyös, állandóan vigyorgó uzsorás
12 Osiris, a fáradt utcai doki
13 Powder Blue, az android fixer, nagylelkű árréssel
14 Reacher, a profi taktikai zsoldoscsapat vezető
15 Rhino, a keményfejű, jószívű testőr
16 Sam, az elszánt újságíró, valószínűleg hamar elpatkol
17 Shifter, a keményen dolgozó chop-shop tulaj
18 Walleye, az üzleties információ kereskedő
19 Whistler, a mosolygó taxis/menekítő sofőr
20 "X", egy meg nem nevezett cég rezzenéstelen brókere
Dobj k6-ot a munka keresésre. Költs el 1c-t az újradobáshoz.
k6 eredmény
1-2 Semmi. Szívességgel jössz valakinek, aki bevesz egy melóra.
3-4 Találtál munkát, de valami fura körülötte.
5-6 Két munka közül is választhatsz.
// MUNKA KERESÉS: Számos csapatnak nem kell fizetős munka után kajtatnia (pl. katonai egységek). Viszont ha a játékod ilyen alaphelyzetet használ, a veszélyes küldetések magasabb fizetséget kellene adjanak 1-3 kreditnél, hogy fedezzék az orvosi ellátások "költségeit", az elromlott felszerelések megjavítását/kicserélését, a nemszeretem munkák miatti újradobásokat, vagy a sikertelen, munka nélküli időszakok átvészelését. Emellett a fenti táblázatban a "szívesség" kifejezés szándékosan homályos, esetleg érdemes lehet máshol tisztázni, vagy utalni rá (pl. rakj egy uzsorást a "Kapcsolatok" táblázatodba).
// MUNKÁK: A munkák (vagy küldetések, szituációk, bevetések, stb.) listáját igazítsd a saját világodhoz, és emellett javasolt olyan helyzeteket felvázolni, amelyekben minden karakter szakértelme hasznos lehet. A munkák többsége összefoglalható egy "foglalkozz egy szokatlan veszéllyel", "nyomozz ki valami első látásra megmagyarázhatatlant", vagy "szerezz meg valamit egy bizonyos helyről valaki részére" kifejezéssel. Ezek "játékba vonható ismeretként" szolgálhatnak - olyan elemként, amik utalnak a világra, játékra készen.
// LICENC: Ez az RDD a Creative Commons Attribution 4.0 (CC BY 4.0) licenc alapján lett kiadva. Ez azt jelenti, hogy bátran felhasználhatod a szöveget és az elrendezést a saját játékodban, feltéve, hogy betartod az alábbiakat:
// HIVATKOZÁS: Mindig helyezz el a játékodban egy "24XX szabályok CC BY Jason Tocci által", plusz egy "magyarra fordította Petrus" tartalmú sort valahol.
// 24XX ÉS NEM 2400: Mondhatod azt, hogy a játékod "kompatibilis a 2400"-al, vagy "a 2400 játékhoz kiegészítés", de kérlek ne használj fel direkt módon semmit a 2400-ból, és ne hívd a játékodat megtévesztően, mintha a 2400 sorozatba tartozna (hacsak nem rendelkezel kifejezett engedéllyel erre).
// SEMMI ELŐÍTÉLET: Kérlek ne használj semennyi szöveget ebből a játékból, se a 24XX logót, vagy a nevemet bármilyen termékben, ami népszerűsíti vagy elnézi a fehér felsőbbrendűséget, a rasszizmust, a nőgyűlöletet, a diszkriminációt, a homofóbiát, a transzfóbiát, vagy más előítéletet bármilyen maginalizált csoporttal szemben.
submitted by zistenz to PeteRPG [link] [comments]


2023.06.08 16:06 nabrunitram Shout-out to Kinyeri.hu

Mindösszesen 2-3 héttel ezelőtt kezdtem el követni a Kinyeri.hu Twitch fiókját, ez idő alatt csupán pár óra watchtime-mal (ahogy az időm engedi) rendelkezem azonban a napokban megjelent harsány kritikákat - már amibe belelátok - nem igazán tudom összeegyeztetni a tapasztalataimmal.
Leszögezném, hogy nem vagyok sem előfizetőjük, sem alkalmazottjuk, csupán egy Twitch tartalmat fogyasztó ember, ezáltal a "személyesebb" kritikákkal kapcsolatban nem is szeretnék, és nem is tudok állást foglalni, viszont az általánosított kritikák, miszerint "tolvajok" lennének.. Hát az eddigi tapasztalataim nem ezt mutatják. Az eddigi tapasztalataim egy képet mutatnak (leginkább maga Kinyeri személyéről), hogy mennyi időt, energiát, valamint munkát fektet abba, amit csinál. A tartalomkészítők közül azon kevesek közé tartozik, akik igenis foglalkoznak a munkájuk fogyasztóival, és ami nagyon fontos, hogy nem csak szóban teszi mindezt. Hangsúlyoznám, hogy tisztában vagyok vele, hogy a nézőkkel folytatott viselkedés nem feltételezi, hogy az alkalmazottakkal hogyan bánik, de azért egy erős támpontot ad az illető általános személyisége ennek megítélésében.
Mint említettem semmiféle tagságom nincs, még egy Twitch feliratkozást sem eszközöltem, és a náluk futó folyamatos nyereményjátékokon voltam olyan szerencsés, hogy nyertem, és az "ígéretüknek" eleget is tettek. Ebből kifolyólag nehezen tudnék azonosulni a "tolvaj" jelzővel, amelyet egyesek szerintem tapasztalat nélkül kiböfögnek akárhova, nyilvánosan.
Továbbá sokak állítják, hogy mindig csak a pénzről beszél.. És, még ha így is lenne, miért ne tehetné? Ami az igazat illeti nem teszi, amit saját tapasztalatom támaszt alá, más streamereknél előfordult, hogy kevesebb watchtime-mal többször hallottam az illetőt a pénzével vagizni. It's okay, ha nem tetszett, tovább álltam, és nem néztem őt. Szerintem ilyen egyszerű a képlet...
Száz szónak is egy a vége, egy véleménynyilvánítás előtt mindenképp ajánlom a saját tapasztalat szerzést az élet minden területén, különösképpen a másokról alkotott nyilvános véleménymegosztás előtt!
Pacsi mindenkinek, szép napokat!
Egy twitch néző
submitted by nabrunitram to u/nabrunitram [link] [comments]


2023.06.08 15:40 klenium Reddit új API árazása ellen irányuló tüntetés kivitelezése

A felvetés és annak megvitatása az előző posztban található: [Felvetés] Tüntessen az hungary is a Reddit új API árazása ellen!
Jobb híján a poszt értékelését és kommenteket tudjuk szavazásnak tekinteni. A poszton jelenleg 545 upvote van, ami elég kiemelkedő meta poszthoz és a többi top dolgokhoz képest.
Legyen ennél részletesebb szavazás? Poll típusú posztot mi nem tudunk létrehozni erhun. Egyelőre úgy látom, az előző posztba nem írtak moderátorok semmit, de érdekelne, mit mondottok ti? Csinálnátok szavazást, vagy látva a nagy támogatottságot, lezárnátok a subot?
Amúgy most látom, hogy már be vagyunk írva ebbe a listába, mint tiltakozó sub. Ezt a modok jelezték nekik, akkor ez már el van döntve?
submitted by klenium to hungary [link] [comments]


2023.06.08 13:31 n0v3mb3rr41n nem akarom bantani, de XD

nem akarom bantani, de XD
sosem tartottam kifejezetten szep nonek, inkabb atlagosnak, de mostanaban vagy nagyon le van epulve, vagy nem tudom mi tortent, de nagyon el van torzulva a feje. tenyleg tok mindegy, hogy mit csinal, annyira ijeszto az egesz feje, amikor mosolyog, amikor nem, amikor beszel, amikor csak ugy beszopja a szajat az arcaba....
submitted by n0v3mb3rr41n to mlmkalapom [link] [comments]


2023.06.08 13:09 AdAccomplished2939 Szukralóz - Genotoxikus?! DNS károsító?!

A napokban a magyar sajtó kezdi átvenni az amerikai médiumok által már napokkal ezelőtt közölt cikket arról a kutatásról, amely a közkedvelt édesítőszer, a szukralóz DNS károsító, azaz genotoxikus hatását vizsgálta.
Csak egy példa:https://hvg.hu/tudomany/20230606_szukraloz_mesterseges_edesitoszer_veszelyek_dns_es_belfal_karosodasa_rak_kockazatanak_novekedese_vizsgalat_splenda
És maga a kutatás:
https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/10937404.2023.2213903
Pár részletet mindenképpen szeretnék a kutatással kapcsolatban leszögezni (amit ellentétben a sajtóval, a megjelenése után meglehetősen nagy körültekintéssel átolvastam, feldolgoztam). Sokszor szoktam írni, hogy nem vagyok orvos, ezért ennek fényében értékeljétek az általam írottakat. Most viszont pont, hogy meg kell említenem, az alábbiakat a vegyészmérnöki karon eltöltött éveim, illetve számos hasonló kutatásban történő részvétel alapján írom.
Ha valakit csak a konklúzió érdekel (Tl;dr):
Nem eszik olyan forrón a kását, az említett kutatás még gyanúnak is kevés, persze érdemes további vizsgálatokat lefolytatni, amelyekre minden bizonnyal sor is fog kerülni. In vitro vizsgálat volt, a szukralóz egy gyártás során esetlegesen keletkező mellétermékét a sucralose-6-acetátot vizsgálták, amely a legszennyezettebb szukralóz mintában is csak 0,67%-ban volt jelen.
Részletesen:
Az in vitro kutatások kapcsán kijelenthető, hogy nem lehet egyértelmű párhuzamot vonni az in vivo kutatásokkal. Az in vitro azt jelenti, hogy lombikban, kémcsőben, petri-csészében zajlik a vizsgálat, nem pedig élő állatok, pláne nem emberek bevonásával. Rengeteg esetben kiderül, hogy ami in vitro igazolódott, az állatok esetében már nem. Sőt, az is benne van, hogy ami állatok esetében igaz (például patkány vagy egér esetében), az embernél nem. Tudom, hogy mindenki azonnal messzemenő következtetéseket akar levonni. Csak a tudomány nem így működik. Sajnos vagy szerencsére. Majd megpróbálok keresni egy olyan számot, hogy az in vitro kutatások hány százalékban bizonyultak alátámasztottnak in vivo kutatások során. Hasraütök, talán 10% lehet a nagyságrend? Ha az in vitro mindig működne, akkor már ezer éve lenne megoldásunk a különböző rákfajták gyógyítására. Csak éppen töredékük működik in vivo is. És ahogy írom, még attól, hogy például a patkány rákmentes lett, nem jelenti azt, hogy a vizsgálat tárgyát képező cucc embereknél is hatásos lesz. Ugyanez igaz most a szukralóz (azaz mindjárt írom, hogy nem a szukralóz, hanem a sucralose-6-acetát) esetében is.
A kutatás nem a szukralózt, hanem annak egy gyártási melléktermékét (és adott esetben metabolitját), a sucralose-6-acetátot vizsgálta, amely a legszennyezettebb minta esetében sem haladta meg a 0,67%-os tömegszázalékos arányt a szukralóz mintákban. A sucralose-6-acetát egy szennyező. A gyártás során kerülni kell a kialakulását. A minőségi szukralózt gyártó cégek mintáiban jóval 0,67% alatt marad a s-6-a. A leghíresebb Splenda esetében 0,001% alatt van az arány.
El sem tudjátok képzelni, hogy in vitro hány vegyület bizonyul mértékletesen vagy éppen jelentősen genotoxikusnak. Az alkohol, különböző pác és tartósítószerek - nátrium nitrit, nátrium nitrát, a cukrok stb. Az, hogy közvetlenül a sejtet kitéve ezeknek a DNS károsodik, még nem jelenti azt, hogy a sejtig a valóságban (in vivo) is eljut az anyag. A sucralose például részlegesen szívódik fel a tápcsatornában. Utána a nagyját a vese kiválasztja és üríti, csak egy része metabolizálódik. A metabolitnak csak egy része a sucralose-6-acetát. A kísérletekben használt koncentrációk sokkalta magasabbak voltak, mint az a sucralose-6-acetát koncentráció, amely valóban eljut a vizsgált sejtekhez. (És ez nem egyenlő azzal a szukralóz koncentrációval, amelyet a szánkba betöltünk, az a koncentráció tényleg összemérhető a vizsgált koncentrációkkal, csak éppen nem a szukralóz hatása és nem a nyálkahártya DNS-ének károsodása lett vizsgálva.)
Minden édesítőt vizsgál az Európai Felügyelet és az FDA is genotoxicitás szempontjából. A szukralóz még csak a potenciálisan karcinogén vegyületek listájára sem fért fel. A DNS károsodása egyébként sem egyenlő a rákkeltő hatással. A DNS nap mint nap károsodik, már akkor is, ha 5 percre kiállunk a napra.
Szóval szerintem nyugi! Tovább kell folytatni a kutatásokat, kellenek in vivo állatkísérletek. (Egyébként vannak, és nem igazolódott hasonló, de a mostani kutatás fényében lehet egy új, erre alapuló sorozatot indítani.)
Ha valaki úgy gondolja, hogy most felelős döntés ennek a kutatásnak az alapján kizárni a szukralózt, annak rossz hírem van. Ha lediktálja, hogy egy nap mit eszik, akkor 10 másik olyan alapanyagot is meg tudok jelölni a listájában, melyek kapcsán születtek hasonló kutatások.
Tartósítószerek: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5598233/ (in vitro)
Cukrok: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17988776/ (in vivo - patkány)
És végtelenségig lehetne sorolni.
Mindamellett mélységesen felhéborít, hogy a médiumok úgy interpretálnak témákat, hogy azzal riogatják a közvéleményt.
Továbbra is: a mesterséges (és természetes) édesítőszereknek lehet árnyoldala. Több kutatás is igazolta már ezek bélflóra módosító hatását (bizony, a Stevia esetében is). Az még nem igazolódott, hogy a módosulás igazából kedvező vagy kedvezőtlen irányú.
Magánvéleményem, hogy módjával nyugodtan beilleszthető az édesítőszer az egészséges étrendbe, egy egy Zero üditő, a fejérjepor édesítő tartalma nem fog megártani, de nyakra-főre nem kell mindent telenyomnunk velük. Szokjuk csak meg a kevésbé édes ízt!
submitted by AdAccomplished2939 to kaloriabazis [link] [comments]


2023.06.08 12:55 PragmatikusLaikus A magyar információs háború helyzete

új VPNes reddit account, ha lesz belőle valami, nem akarom hogy az ezredes doxoljon...

Háttér történet:

Tegnap este hallgattam a Kossuth rádió híreit. (Tudom minek ment oda...) Túlzás nélkül 15 percen keresztül az ment hogy a baloldal hogyan lobbizik az EU-ban hogy ne legyen pénz a tanárok fizetésemelésére. Nem csak egy jobboldali politikus sarazta a baloldalt, nem. Nagyon rövid bevágások amikben baloldali személyiségek felszólalnak a korrupció miatt és egyetérnetek az EU-s pénzek feltételhez kötöttségével. A riporter - bemondó minden bejátszás között elmondta, hogyan is kell ezt érteni és a számba rágta, hogy ők mindezt azért csinálják, hogy a jó kormány ne tudjon fizetés emelést adni a tanároknak.
Ez nem igazán a rant-om lényege, hosszú lesz ez a poszt és nem a legszórakoztatóbb a stilusom de van TLDR a végén.

A mai napom beszélgettem egyik ősömmel. Konzervatív, keresztény személy akit inteligensnek tartok. Ráztuk együtt a fejünket, hogy bizony a sok demagóg propaganda miatt jobb is kikapcsolva tartani a rádiót. Jó dolog az egyetértés főleg, amikor van sok generációs különbség amit inkább körbetáncolunk beszélgetésekkor. A nagy egyetértés után azonban elhangzott egy mondat: "Sok demagóg dolgot csinált a FIDESZ de legalább a háborútól megvédenek minket." Nekem itt elszakadt a fonal. A beszélgetésben ez úgy nyílvánult meg, hogy elmondtam miért NEM védett meg kormányunk semmitől. (Ennek rövid összegzése még előkerül)
Nem hiszem, hogy különösebben megtudtam győzni, bár egy gondolatot elültettem a fülében. Én viszont azt tanultam az egészből, hogy a kormány információ háborút indított a magyar emberek ellen. (Tudom, tudom régi hír) A hazugságok nagyon nagy skálája éri az átlag embert nap mint nap. Azt gondolom sokan gondolkodó, kormány kritikus embernek tartják magukat, de a kormány információ háborúja két lépéssel előttük jár. Alpvető értékek őrzőjeként látják a kormányt miközben az tudatosan hazugságok sodrásában tartja őket, hogy semmiről ne lehessen tudni mi az igazság.

Egy példa a hazugságokról, a FIDESZ megvéd a háborútol:

  1. A kormány azt terjeszti ők Európa logikai gerincének része a nemzetközi baloldal a háború elfajulását támogatja. Az Oroszok (talán) rosszak de nyerni fognak.
  1. - Az EU-s döntések és szankciók folyamatos torpedózása, késleltetése. Érdemi változást NEM hoztak, csak későbbre toltak döntéseket. Mindent megszavaztak, mindent elfogadtak.
  1. Magyarország elveszítette, meggyengítette stratégiai szövetségeseit: Lengyel kapcsolat romlása, Visegrádi együttműködések leállása. Ukrán, Romén, Szlovák kapcsolatok romlása. Talán Török és Szerb diplomácia javult, örüljön neki aki akar. Az orosz érdek miatt égetünk hidakat minden nap, de semmilyen kézzelfogható (akár morálisan rossz) előnyhöz nem jutottunk a piszkos munkáért cserébe.
  1. -Abban igazuk van, hogy Németország jobban a háború "része" hiszen ők fegyvereket küldenek. Lehet katonákat is képeznek ki, információt adnak. Nem tudom nem néztem utána még. DE minden EU-s ország önkéntesen nyújt segítséget Ukrajnának, az állampolgáraik életét nem veszélyeztetve. Pénzügyi teher persze a háború de a szomszéd országért, az ott élő magyarokért és a demokráciáért nem kiállni pusztán pénzügyi okokból nem kiállni, sőt szembeszállni utolsó féreg dolog.

Miért rantolok itt oldalakon keresztül?

Mert utállak titeket és lopni akartam az időtöket. Nem, khhmm valami más volt.
Egy információs háborút nem lehet harc nélkül megnyerni. Az EU-s pénzek nem jönnek meg a kormány elkúrta. Megváltozni viszont nem fog semmi, ha a töbség elhiszi hogy a kormány megvédi őket és bármi ami történik csak a kisebbik rossz. A meggyőződés, hogy a FIDESZ a kisebb rossz egyik fő ellensége hazánk jövőjének.

A terv:

Ezen a subon van több ezer, milliókat kereső IT-s akik mind utálják a kormányt és a következő hónapban elhagyják az országot. Adjunk magunknak még két hónapot! Bízzunk annyira országunk népében, hogy jól döntenek, ha hozzáférnek valós információkhoz.
A FIDESZ a saját konzervatív értékeit is feláldozta a korrupció és a diktátori barátságának oltárán. Ezt minden nap egyre pofátlanabbul megteszik újra és újra.
Az ötlet egy adatbázis kiépítése tényekkel és ősszefüggésekkel. Minőségi feltáró cikkek írása és tejesztése rohamszerűen mindenféle kormányközeli socail médiában. Függetéen és baloldali sajtó megkeresése, hogy lehozzák ezeket a cikkeket. Jelentős, híres magyarok megkeresése és beszélgetések szervezése ahol a téma a kormány hazugságainak hatása az ő életükre és, hogy ez hogyan befojásolja ezen személyek és az egész ország jövőjét. A korrupciós ügyek meghallgatása, a NER tőke jogtalan növekedésének megállítása.

Amit én tenni fogok (ha még 2-3 ember szívesen beszáll):


TLDR

A FIDESZ információs háborút vív a magyar nép ellen. Ha változást szeretnénk elérni megbízható független módon kell leírni, és forrásokkal alátámasztani hogyan árulták el a magyarokat.
Ha mérges és elkeseredett vagy, de tenni is szeretnél valamit gyere csatlakozz! Építsünk egy független riportot a magyer kormány páratlan eredményeiről. Ha rajzolni tudsz, ismersz embereket történeteket, vagy morális support vagy arra is pont szükség van!


submitted by PragmatikusLaikus to hungary [link] [comments]


2023.06.08 12:26 -homegirl- Csomagkedvezmény?

Csomagkedvezmény?
Sziasztok, én is sok terméket adtam már el, nálam is be van állítva a csomagkedvezmény, azonban sosem szemezgettem, hogy a drágább termékeimre nem adtam meg a kedvezményt. Én vagyok az egyetlen aki ezt nem látja túl korrektnek? Miért állít akkor be kedvezményt? Kérjek írjátok le, hogy ti mit gondoltak, mert komolyan érdekel.
submitted by -homegirl- to Vinted_hungary [link] [comments]


2023.06.08 11:49 jajdejolamp Nagyobb mennyiségű készpénz

Hogyan tudnék 14 milliót befizetni bankszámlára, ha lakás eladásból származna az összeg, de még nincs adás-vételi szerződés. Közeli rokon venne tőlem lakást, terv szerint a hónap közepén történt volna hivatalosan az adás-vétel viszont sürgősen el kellett utaznia és várhatóan augusztusban tud csak hazautazni. A pénzt felét már most oda szeretné odaadni “foglalóként”. Ehhez ő ragaszkodik kompenzációként a későbbi vásárlás miatt. Legális-e ez egyáltalán, ha igen, milyen papírt tudnánk írni erről ügyvéd nélkül, hogy tudjam igazolni, honnan van a pénz?
submitted by jajdejolamp to kiszamolo [link] [comments]


2023.06.08 10:50 LazyTomTom KARD - Milyen típusaival találkoztunk a Facebook kellemetlen faunájának

KARD - Szerencsére mind a Facebook oldalunkon, mind a Discord... Facebook
Szerencsére mind a Facebook oldalunkon, mind a Discord szerverünkön kiváló közönségünk van, nagyon ritkák az elszabadult komment háborúk és a trollok száma is nagyon alacsony. Ezt egyébként nem volt annyira nehéz elérni, 126 embert tiltottunk ki a Facebook felületünkről az elmúlt egy évben, miközben a követőink száma 7000-ről 24000-re növekedett.
Időről-időre természetesen megjelennek mindenféle sötét árnyak egy-egy poszt alatt, amíg a kitiltás fényében kővé nem válnak. Na de kik is ők? Milyen típusaival találkoztunk a Facebook kellemetlen faunájának.
ROGÁN GYERMEKE: Nem sokszor, de azért előfordult, hogy megtalált minket valamelyik fideszes beszélő fej, akiknek az a feladata, hogy a Rogán gyárban előállított narancsos propagandát a saját verziójában előadja. Ezek a figurák csak fizetett bohócok, viszont a közönségnek felhőtlen szórakozást kínálnak és jellemzően az erdőbe szaladnak nyitott szájjal.
A PINCSI: Ők Rogán gyermekeivel érkeznek, a lábuk mellől csaholnak és ott ugrándoznak körülöttük, mint egy... pincsi. Nehéz megfejteni, hogy valaki miért gondolja azt, hogy jobb lesz az élete, ha valamelyik ZS kategóriás ner figura körül sertepertél és magából kikelve hőbörög, ha bántják a bálványát, de hát kinek a pap, kinek a szovjet propagandista. Ha az emberük távozik, ők sem maradnak.
AZ OKOSTOJÁS: Rendkívül kellemetlenek tudnak lenni, mert úgy csinálnak, mintha intelligens társalgást akarnának folytatni, de valójában csak nárcisztikus seggfejek, akik szeretik hallani a saját hangjukat, ezért mindenbe belepofáznak, majd váltig ragaszkodnak a saját igazságukhoz még akkor is, ha ehhez végül teljesen ki kell facsarni a valóságot. Képtelenek az önkorrekcióra, ezért nagyon hamar hátsófelet lehet belőlük csinálni, de ezt nem veszik észre és ugyanúgy tolják a saját csacskaságaikat tovább. A lényeg, hogy fontosnak és okosnak érezhessék magukat.
A FOSSZÍLIA: Beleragadt a kommunizmus és az előző rendszer gyűlöletébe, de azt már nem vette észre, hogy a rendszerváltás után a kádári mélyállam nem került felszámolásra, csak átalakult és most már nem MSZMP-nek, hanem FIDESZ-nek hívják. A narancs rendszerre úgy tekint, mint amelyik végre igazságot szolgáltat az előző rendszer bűneiért, ezért magából kikelve képes azonnal [email protected]ázni mindenkit, aki a nert kritizálja. Nagyon szomorú figurák, foggal-körömmel védik azt, amit gyűlölnek.
A KISDOBOS: Hasonló a fosszíliához. Leragadtak a kádárizmusban, de ők tökéletesen látják, hogy a fidesz visszahozza ugyanazt a jól ismert, fingszagú, suttyó, ügyeskedős világot, ahol a mindennapi túléléshez szükséges okosba elintézzük megoldások uralják a mindennapokat, ha pedig az ember nem beszél ki, akkor a hatalom (talán) hagyja élni. Ezt a rendszert jól ismerik, így hát örülnek is neki, végre megkönnyebbülést érezhetnek a szabad világ terhei után, ahol saját felelős döntéseket kellett volna hozniuk. Ez nem ment, amitől frusztráltak is lettek, így visszavágynak a gulyáskommunizmushoz, örömükben pedig, hogy Orbán ezt visszaadta nekik, szorgalmasan fel is mondják a szükséges rigmusokat.
A BOLSEVIK HAZAFI: Ők azok, akik a magyarságukat abból az egy elképzelésből vezetik le, hogy azonnal vissza kell állítani a Trianon előtti határokat. Bárkinek bármit hajlandóak elhinni és megbocsátani, ha csak egy turulfingnyi kapaszkodót is látnak benne, hogy az esélyt kínál a revízióra. A legújabb messiásuk Putyin, aki a szélsőfasz legendárium szerint majd jól visszaad mindent, miután megleckéztette a nyugati világot, ezért ugyanúgy ki kell tartani mellette, mint annak idején Hitler mellett. Putyinnal és az oroszokkal kapcsolatban így már nem számít '48, '45, '56 meg 40 éves elnyomás, mert hát ugye az már régen volt, meg a szovjetek voltak meg az ukránok. Így lesznek a hazafikból bolsevikok, bár valójában mindig is csak holdkóros futóbolondok voltak.
A FERENCISTA: A DK közönségének szélső része, akiket súlyosan letarolt a Gyurcsány iránti kritikátlan rajongás. Azonnal megsértődik, ha báncsák a Ferit, szívből gyűlöli Orbánt és szentül hisz abban, hogy a Fidesz hatalmát csak az égből angyalszárnyakon, kezében lángoló pallossal aláereszkedő Dobrevné Ferenc képes egy suhintással eltörölni a föld színéről. Az nem számít, hogy ezzel már 14 éve próbálkoznak ugyanolyan sikertelenséggel, 4 kétharmad megalakulásában segédkezve, amelynek kiváltó oka és oszlopos pillére is a Feri. Nem értik, hogy mások miért nem látják a fennkölt nagyságot Gyurcsányban, ezért rendkívül hamar belekezdenek mindenki más hibáztatásába, ha imádatuk tárgyával szemben nem találkoznak elismeréssel és csodálattal. Ők a Fidesz epilepsziásra fanatizált vakhívő kemény magjának a másik oldala.
AZ IGAZSÁG BAJNOKA: Ők azok, akik mindig megpróbálnak rámutatni, a "másik oldal" is milyen gonosz, ennek figyelmen kívül hagyása esetén pedig azonnal kettős mércét és hasonlókat kiabálnak. Azt állítják magukról, ők nem állnak semmilyen oldal mellett, csak nem szeretik az igazságtalanságot. Valójában csak elvtelen fajankók, akik képtelenek a komolyabb összefüggések megértésére, az intellektuális hiányosságaikat pedig morális felsőbbrendűségi pozícióval próbálják pótolni. Jellemző varázsszavuk: "De az USA Irakban és Vietnámban!". Érdekes módon valahogy mindig a nyugati vélt/valós igazságtalanságok fájnak nekik, így valószínűleg a KISDOBOS-okból fejlődtek ki.
A BÜSZKE KOLDUS: A saját sikertelenségüket a kormány sikerpropagandájával oldják fel. Amíg ner biztosítja számukra a mindennapi sikereket, megvédi őket a rájuk leselkedő veszélyektől, mentesíti őket a döntésektől, kivívja számukra a tiszteletet, felkínálja számukra a csordaélményt. Nem számít nekik, hogy nem jön ki a matek a hó végén, vagy hogy az onokának nem lesz matektanára, a lényeg a büszkeség érzése, amit a kormány magyarokért vívott kultúrharca biztosít számukra. Ezek az emberek nem értik, hogy a világ miként ment el mellettük, ők pedig tehetségtelenségből, gyávaságból, lustaságból vagy butaságból képtelenek voltak hozzá alkalmazkodni. Azt érzik, hogy valami nem stimmel, de nem megoldást, hanem menedéket keresnek, amit a ner fel is kínál számukra a fenti szerint. Minden olyan információra dühödt vadsággal reagálnak, ami megbontja ezt az egyensúlyt és felvillantja számukra, hogy az életük ilyetén alakulásáért ők maguk a felelősek.
A FÁBA SZORULT FÉREG: Nekik mindegy mi van a posztban leírva, valamit akkor is üvölteni fognak. Ha nincs köze a poszthoz akkor is. Ők azok akik a focimeccsen a Mindenkit gyűlölünk táblát tartják. Leginkább persze saját magukat.
submitted by LazyTomTom to hungary [link] [comments]


2023.06.08 10:38 mikulastehen Mik az egyszerű megfogalmazásai a fancy munkakörök neveinek?

Még pályakezdőként elég nagy zavar van a fejemben hogy egy egy munkakör pontosan mit jelent főleg hogy ha egy google keresés alapján sok egymással akár nem összeegyeztethető álláspontot leírást is látok. Én most arra lennék viszont kiváncsi hogy akik esetleg ezekben a munkakörökben dolgoznak, egy egészen primitív egyszerű megfogalmazásban el tudják e mondani hogy mi valójában az ő feladatuk az adott munkakörben (pl DevOps, Product Owner, BI Developer, SAP Konzulens, Cloud Engineer és igazából bármelyik másik munkakör ami nem olyan egyértelmű mint mondjuk a "Java fejlesztő")
submitted by mikulastehen to programmingHungary [link] [comments]